Yay og nay

Åh mit hoved..

Jeg har ikke deltaget i så meget debat angående den nye kotanthjælpsreform. Jeg snakker normalt ikke om hvor jeg får penge fra eller hvillet beløb jeg får, da det jo er mine private sager.

Jeg er jo i arbejdsprøvning (så folk kan nok gætte sig frem til hvad jeg får, hvis de kender mig), efter januar af får min indkomst nok et ryk nedad på omkring 1000kr. Min medicin koster 1200kr om måneden (og ja i løbet af året bliver beløbet mindre pga den der saldo ting, men de første måneder er hårde). Jeg betaler min mobil og jeg betaler min computer som er færdig til sommer. Jeg betaler også for at bo hjemme, så sådan bare af ca beløb, vil jeg faktisk sidde og ikke rigtigt have nogle penge tilbage. Jeg er meget sparsom i mine penge og prøve self på at finde en løsning og at få min sag afsluttet.

Jeg skriver det bestemt ikke for at klage. På nogle punkter synes jeg nemlig det er godt med en reform. Der er vildt mange som bare går og nasser på systemet (lad være med at sig det ikke passer, for det gør det, kender mange!), til gengæld kender jeg også folk som mig selv, som netop gerne vil noget, men ikke kan. Nogle ser kontanthjælp som noget de bare kan få fordi de ikk lige gider finde et job eller fordi de ikke gider uddannelse. Det sætter folk som mig og andre i min situation i et virkelig dårligt lys!
Hvorfor skal man nærmest holde skjult at man får kontanthjælp, fordi så mange nasser systemet. Vi er nogle der er i systemet, fordi vi ikke kan gøre andet! Jeg kan ikk gå ud og tage en ny uddannelse eller bare finde et job. Der er en grund til at jeg er i arbejdsprøvning.. Nå.. Men det er faktisk ikke had der irriterer mig idag. Det der irriterer mig er, at stort set alle jo bliver ramt, på nær dem over 30.. De mister intet, for reformen rammer dem ikke! Jeg synes ikke det er fair at dem over 30 ikke skal rammes når ALLE under 30 skal..
Jeg synes personligt at hvis man kunne, så skulle hver enkelt der får kontanthjælp tjekkes. Altså så man kan se om det er fordi man f.eks er i arbejdsprøvning, i praktikker eller om man egentlig bare sidder og nasser på stystemet. Der er jo så mange der snyder og nej jeg ved da godt de ikke kan tjekke her eneste. Selvom det ville være mest fair. Det tror jeg alle der står i en situation som min godt kan sætte sig ind i.. Jeg kender folk der får kontanthjælp og ikke laver en skid hos kommunen. Fordi de er jo ih og åh så dårlige, lige indtil de er ude fra deres sagsbehandlers kontor. For så kan den sagtens lave en fandens masse. Det er forkasteligt i mine øjne.. Der burde være forskellige typer hjælp. Så dem der nasser, de fik mindre, men dem som er igang og bare prøver at komme videre i sit liv, de kunne få ordenlig hjælp og ikke rammes SÅ hårdt som dem der nada laver..
Ja undskyld, men skulle lige ud med noget irritiration..:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yay og nay