Ups and downs

20131119-224340.jpg

Gennem livet har vi mange opture o mange nedture. Nogle mennesker lægger mere vægt i de dårlige og glemmer tit de gode ting der sker i ens liv. Men det er måske også fordi, at mange mennesker tager forskellige ting forgivet. En god dag med en sød veninde. En god karakter i skolen. Ros på jobet. En blomst fra et barn.
Mange ser ikke de ting som noget specielt positivt, men mere som en selvfølge i livet. Så glemmer de bare også at de dårlige tidspunkter i livet er lige så almindelige og de er også en selvfølge. Hvis vi aldrig fik vores nedture, hvordan skulle man så kunne vide, når de gode ting sker?
Personligt tror jeg også, at fordi mange lægger mere vægt i de mindre gode ting og glemmer alt det gode – så er det også der kommer flere og flere depressioner..

Jeg har oplevet mange nedture i mit liv. Ikke kun som et knust hjerte, som ikke kun knuser ens hjerte, men faktisk hele ens verden. Helt fra da jeg var lille har der været død, sygdom, mobning, problemer med at være anderledes, leve i frygt for hvad der kan ske. Det er som om at der er en eller anden der siger “hov! Nu går det lidt op ad bakke, lad os lige ændre på det!” Og så sker der bare konstant noget nyt. Vi når aldrig at komme ovenpå..

Men ved i hvad? Alligevel er jeg glad. Jeg smiler. Jeg føler glæde. Jeg tager alle de positive ting i mit liv og fokuserer på dem istedet. En sommerfugl. Babyer. Mad. Et spil med familien. En sød sms.. Anything!
Selvfølgelig har jeg nedture som alle andre, men jeg har det også med, at jeg lukker det inde, indtil det hele kommer ud på en gang. Til den sidste dråbe får bæret til at flyde over. Det er nok ikke ligefrem den sundeste metode, men det er det som fungerer bedst for mig. Jeg er nemlig overhovedet ikke god til at fortælle når jeg er ked af det eller hvis der er noget som tynger mif. Så hvis jeg f.eks går ind til min mor eller en veninde for at snakke om sådanne ting, så kan man også godt regne med at jeg nok har gennemgået det mindst 20 gange i mit hoved og samlet mig en masse mod.

Men det jeg nok mener med det her indlæg, er nok at jeg synes folk burde se de gode ting noget mere. Selv hvis der er 99 dårlige ting og kun 1 god, så fokuser på den ene ting. Det hjælper ens psyke og ens humør. Det tager nok noget tid at lære at filtrere det på den måde, men det kan lade sig gøre.. Og når tingene tynger inde i ens hoved, kan man også gøre som mig og skrive det ned. Jeg har en tankebog – ikke en dagbog!! – hvor jeg skriver det der falder mig ind, så tankerne bare får frit løb. Så er de nemlig kommet ud og det letter lidt på skuldrende..

Vær glad! Nyd livet! Hav også nogle nedture, men kom op igen!
Vi har kun vores liv en gang, som lev fornuftigt med en masse latter<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shoes <3